VPS szolgáltatás

ErőforrásFügeTölgyBükkFenyő
Merevlemez 10 GB20 GB40 GB60 GB
Memória256 MB512 MB1024 MB2048 MB
További információk Egyedi IP cím, osztott Gigabites kapcsolat, SSH/IP konzol hozzáférés, díjmentes telepítés Egyedi IP cím, osztott Gigabites kapcsolat, SSH/IP konzol hozzáférés, díjmentes telepítés Egyedi IP cím, osztott Gigabites kapcsolat, SSH/IP konzol hozzáférés, díjmentes telepítés Egyedi IP cím, osztott Gigabites kapcsolat, SSH/IP konzol hozzáférés, díjmentes telepítés
Hálózat100 Mbit100 Mbit100 Mbit100 Mbit
Havi díj2.500 Ft4.000 Ft7.000 Ft11.000 Ft
Áraink bruttó árak, amelyek a 27% ÁFÁ-t tartalmazzák!
Rendelés>>


Virtuális szerver a tarhelyplatfotm.hu-n

Ha a tárhely szolgáltatásunkat már szűkösnek találja, béreljen virtuális szervert!


Virtuális szerver

A virtuális szerver, ahogy az a nevéből sejthető, egy valódi, fizikai szerver erőforrásainak felosztásával jön létre. Ezt az eljárást virtualizációnak hívják, s az így létrejövő virtuális kapacitást nevezzük virtuális szervernek, röviden VPS-nek. A napjainkban elterjedt óriási teljesítményű szervergépek sokszor futnak kihasználatlanul, mivel egész egyszerűen a legtöbb alkalmazási terület igényét bőven meghaladja a kapacitásuk. A virtualizációval pont a fel nem használt teljesítményt lehet leosztani a VPS-ek számára, amelyek így mindenféle szempontból megfelelnek egy fizikai szervertől elvárható tulajdonságoknak.


A technológia előnyei

Rengeteg előnyös tulajdonsága mellett legfőbb pozitívumnak a költséghatékonyságot mondhatjuk. Gondoljon bele, mi minden kell szükséges egy fizikai szerver üzemeltetéséhez: már maga a hardver is jelentős kiadás lehet, azután szerverteremben kell elhelyezni, és a karbantartás is folyamatos költséget jelent. Mindezt megspórolhatja egy virtuális szerver kibérlésével. Emiatt ajánljuk mindazok figyelmébe, akik meglévő fizikai szerver szolgáltatásuk lecserélésén gondolkoznak, illetve akik hasonló szolgáltatás igénybevételét tervezik.


Operációs rendszerek

A virtualizációnak hála semmiféle megkötés nincs a VPS-re telepíthető operációs rendszerek között. Cégünktől is bérelhet, illetve megvásárolhat operációs rendszert, de természetesen ingyenes rendszerek telepítésére is van lehetőség.


Ingyenes próbaperiódus

VPS szolgáltatásunk korlátozott ideig ingyen kipróbálható! Miért! Mert tudjuk, hogy bennünk nem fog csalódni!


Gy.I.K - Tudásbázis

Mi az a VPS?

Az angol betűszó a Virtual Private Server kifejezés rövidítése, ami magyarul virtuális szervert jelent. A VPS technológia lényege abban rejlik, hogy egy fizikai szerver kapacitását a virtualizációnak nevezett eljárás során kisebb egységekre osztják, és ezen egységes saját dedikált erőforrásokkal rendelkeznek. Minden így létrejött alegység egy-egy teljes értékű külön szervernek felel meg. Az eljárás igazán költséghatékony, mivel egy szerveren számtalan VPS futhat anélkül, hogy a legkisebb teljesítményromlást tapasztalhatnánk.

Mi jelent a virtualizáció?

A virtualizáció informatikai szakkifejezés, ami azt a folyamatot írja le, melynek során egy számítógép erőforrásait absztrahálják.

Mi az XEN virtualizáció?

A XEN a manapság elérhető legnépszerűbb és legkiforrottabb virtualizációs eljárások közé tartozik, amely ráadásul kifejezetten biztonságos is. Cégünk alapelve a lehető legjobb minőségű szolgáltatások biztosítása, ezért az összes tőlünk bérelhető VPS-t XEN alapon üzemeltetjük.

Mit jelent a VPS cloud?

A cloud computing egy hihetetlen sebességgel terjedő új gyakorlat az informatikában. Alapvetően arról van szó, hogy több számítógépet holisztikus rendszerbe fogva (ez az úgynevezett cloud, magyarul felhő) történik a programok futtatása és az adatok tárolása, és a felhasználónak elég egy kliensprogramot használnia, ahhoz, hogy elérje ezeket az erőforrásokat. Egy ilyen holisztikusan kialakított VPS szerverfarm teljesítménye elképesztően nagy is lehet, és további előnyként jelenik meg, hogy nagy tűrőképességű és alkalmazkodó infrastruktúra alakítható ki, amely akár egy teljes számítógép leállásakor sem omlik össze.

Mennyi időre lehet virtuális szerver bérelni?

Szerverhosting szerződés esetén alapvetően három időtartamot ajánlunk:
Egy éves időtartamú,

Két éves időtartamú,

Határozatlan idejű szerződés (amely 31 napos felmondási idővel bármikor felbontható)

Egy vagy két éves szerződések esetében jelentős kedvezményt tudunk nyújtani a havidíjból!