Tárhely szolgáltatás

Tárhely méretePHP futtatásMySQL adatbázisE-mail-ekÁr/hóÁr/év
1 GB++2 db1.000 Ft + ÁFa10.000 Ft + Áfa
5 GB++5 db2.000 Ft + ÁFa20.000 Ft + Áfa
20 GB++10 db4.000 Ft + ÁFa40.000 Ft + Áfa
Rendelés>>


Tárhely árszabásunk

Cégünk fő profilja a tárhely szolgáltatás, a fenti táblázatban olvasható az általunk kínált csomagok árszabása. Amennyiben további kérdése merülne fel, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.


Milyen csomagot érdemes választani?

Ha először vesz igénybe tárhely szolgáltatást, és nincs elegendő tapasztalata a tárhelyekről, akkor önnek a legkisebb csomagot ajánljuk. Ezzel kényelmesen kipróbálhatja a lehetőségeket, ráadásul tárhelye igény szerint év közben is bővíthető, a megemelkedő díjnak pedig csupán az időarányosan fennmaradó részét kell kifizetnie. Tapasztaltabb vásárlóink jelenlegi webtárhelyük kapacitását figyelembe véve választhatnak csomagjaink közül.


A tárhelyhez kapcsolódó szolgáltatások

Amennyiben megrendeli egyik tárhely csomagunkat, akkor a választott csomagtól függő méretű tárhelyet biztosítunk az ön számára, valamint egy egyedi, csakis az ön tárhelyére mutató domaint. Továbbá 2 Gb feletti csomag megrendelése esetén MySQL adatbázist is igénybe vehet.


A tárhely megrendelésének menete


1. Küldjön cégünknek üzenetet. Ezt legkönnyebben a megrendel gomb megnyomásával, majd utána az adatok kitöltésével teheti meg.

2. E-mailben megkapja a megfelelő dokumentumokat.

3. Ezeket töltse ki és juttassa vissza cégünkhöz. Ezt megteheti e-mailben, faxon vagy akár postán, de a leggyorsabban az e-mailben vagy faxon érkező levelekre tudunk reagálni.

4. Ha ezek után bármilyen kérdése merül fel, kérjük forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.


Hozzáférés

A tárhelye az ön rendelkezésére áll azután 1 órával fizetési igazolás megérkezése után. Ha régi domain nevét is átirányítja, ez némileg meghosszabbítja a folyamatot, illetve új domain regisztrálása is több időt vesz igénybe. Tárhelye azonban már a domain regisztrációs vagy átirányítási ideje alatt is aktív, az adminfelületen keresztül elérhető, vagyis honlapját fel tudja tölteni.


Adminfelület

Tárhelyéhez (és az ahhoz kapcsolódó domainhez) önnek teljes körű ellenőrzési és beállítási jogosultság jár, természetesen egyénileg beállítható felhasználónévvel és jelszóval. Abban az esetben, ha ön nem akarna az oldal apró-cseprő beállításaival bajlódni, megbízhatja ezzel tapasztalt rendszergazdáinkat. Ha igényt tart ezen szolgáltatásunkra, kérjük lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal.


CMS kiszolgáló tárhely

Tárhely szolgáltatásunk támogat mindenféle CMS rendszert, melyek segítségével ön gyorsan és olcsón juthat profi adminfelülettel rendelkező honlaphoz. A megfelelő tárhely nélkül azonban a CMS nem működtethető, mely megrendelhető cégünktől.


Joomla tárhely

A Joomla az egyik legszélesebb körben használt CMS kiszolgáló rendszer, ezért cégünk szerverein mindig a legújabb Joomla frissítés fut, vagyis garantált a problémamentes rendszerműködés. Megrendelt tárhelyéhez azonnali hozzáférést biztosítunk, valamint állandó háttértámogatásunk révén az ön honlapja kifogástalanul fog működni. A Joomla felhasználóbarát felülete miatt nem csak magánszemélyeknek számára ideális, használata vállalkozásoknak is ajánlott, hiszen könnyű használhatóság mellett is profi minőséget nyújt. Rendelkezik tárhely, cikk-, menü, felhasználó- és hirdetéskezelővel, ráadásul az alapcsomag funkció között található az RSS- és Atom-hírcsatornák, szavazások, keresőbarát URL-ek, tömeges levelezés, LDAP és OpenOD-hitelesítések kezelése és lebonyolítása. A rendszer futtatásához PHP és webkiszolgáló szükséges.


FTP hozzáférés

Tárhely szolgáltatásunk korlátlan számú FTP fiókot biztosít az ön számára. Továbbá az ön által meghatározott személyek (például webmester) számára is tud FTP hozzáférést adni tárhelyén. Ha viszont korlátozni szeretné a hozzáférők számát, azt is kényelmesen beállíthatja az IspCP Omega adminfelület FTP kezelőjében.


Brute Force letiltás

Sajnos előfordul, hogy valamiért ön többször egymás után rosszul adja meg felhasználónevét vagy jelszavát. Ennek több oka is lehet, az egyszerű figyelmetlenségtől a rosszul beállított levelezőprogramig, a végeredménye azonban ugyanaz: a rendszer ilyenkor automatikusan letiltja az ön IP-címét. Ez az úgynevezett Brute Force, ami az oldal feltörése ellen véd. Amennyiben ez történt önnel, egy rövid magyarázó e-mail kíséretében küldje el nekünk IP-címét (ha nem tudja fejből, honlapunkon megnézheti), és akkor fel tudjuk oldani a tiltást.


Gy.I.K - Tudásbázis


Mi az a tárhely?

Honlapja a tárhely szolgáltatás segítségével lesz elérhető az interneten. Az a gyakorlatban azt jelenti, hogy ön a szolgáltató által biztosított szerveren kapott dedikált tárhelyen tárolja az adatait. Ez a tárhely saját domain névvel rendelkezik, vagyis egyértelműen megtalálható a világhálón. Leginkább kisebb forgalmat generáló oldalak üzemeltetéséhez éri meg, mivel ebben az esetben ez a legköltséghatékonyabb megoldás.


Mi az a webhosting?

A szó a tárhely kifejezése angol eredetije. Használata Magyarországon teljes mértékben elfogadott, mert a számítástechnikai kifejezések nagy részéhez hasonlóan ez is eredeti formájában terjedt el.


Mi az a backup?

A magyarul biztonsági mentést jelentő kifejezés a valóságban szoftveres és hardveres megoldások együttes használatát értjük, melyekkel fontos adatairól készült másolatot biztonságosan tudja tárolni. Biztonsági mentés használatával elkerülhető, hogy nélkülözhetetlen adatai emberi hiba vagy számítógépes hiba miatt örökre elvesszenek. Ha nálunk bérel backup tárhelyet, nem kell többé emiatt aggódnia.


Mi az az e-mail tárhely?

Nagy mennyiségű és nagyméretű elektronikus levelezés lebonyolítására alkalmas szolgáltatás, kapacitását kizárólag a tárhely mérete korlátozza. Egyszerűbben: az interneten is megtalálható e-mail rendszerekhez (pl. Freemail, Gmail) hasonló szolgáltatás, ám teljesítménye jóval meghaladja azokét.


Mit az a viszonteladói tárhely?

Ahogy a név is elárulja, ez a szolgáltatás elsősorban azoknak ajánlott, akik saját tárhely szolgáltatás elindítását tervezik. A nálunk bérelt viszonteladói tárhely segítségével ráadásul megspórolhatók a hardverek, szoftverek és egyéb járulékos öltségek kifizetését. Így tehát segítségünkkel már kezdő vállalkozások is professzionális szolgáltatást nyújthatnak, működő vállalkozások pedig egy kiépített, működő infrastruktúrát átvéve, vagyis költséghatékonyan végezhetnek profilbővítést.


Mit jelent az overselling?

Overselling opció arra szolgál, hogy ön a fel nem használt kapacitását is tudja értékesíteni, mivel a tárhelybérlők általában nem szokták, nem tudják kihasználni a tárhely teljes teljesítményét. Talán jobban érthető egy konkrét példán bemutatva: 100 GB viszonteladói tárhelyéből ön elad 50 db 2 GB-os csomagot. A végfelhasználók azonban több mint valószínű, hogy nem fogják kihasználni teljes 2 GB-jukat. Az átlagos kihasználtság legyen mondjuk 1,2 GB. Ekkor 50 x 1,2=60, vagyis a 100 GB teljes kapacitásból csak 60-at használnak fel. Ebben az esetben érdemes életbe léptetni az overselling opciót, aminek segítségével ön a maradék 40 GB újra bérbe adhatja. Vagyis a 100 GB-ból összesen 83 2 GB-os csomagot tud kiadni (83 x 1,2=99,6). Az mindenképpen megjegyzendő, hogy a valóságban felhasznált kapacitás az ügyfélkör függvénye, ami értelemszerűen minden viszonteladónál különböző.


Mi az az FTP?

Az FTP az angol File Transfer Protocol kifejezés rövidítése, ami magyarul adatátviteli protokollt jelent. Ez teszi lehetővé a különféle hálózatokon – így az interneten is – az adatállományok továbbítását, ezen felül kommunikációs csatornát biztosít a különböző operációs rendszereket használó számítógépek között.


Mit jelent fel- vagy letöltés?

A letöltés az a folyamat, mikor egy távoli számítógépről mentünk el adatokat a saját számítógépünkre, feltöltéskor pedig ennek az ellenkezője zajlik, saját gépünkről juttatunk adatokat a másik gépre. Érdemes hozzátenni, hogy ez a fajta adatforgalom az internet használatának mindennapi velejárója, mivel egyetlen weblap megtekintése is többszöri adatcserével zajlik, tehát a fel- és feltöltés nem kizárólag nagyméretű állományok másolásakor lép életbe.


Elérhető-e FTP szerverem az internetről?

Természetesen igen, sőt, ha a böngészője támogatja az FTP kapcsolatot, akkor akár abból is. A manapság elterjedt böngészők szinte mindegyike támogatja az FTP hozzáférést, de megjegyzendő, hogy a fájlok nem linkelhetők webes felületről. Amennyiben az ön igényeinek ez jobban megfelel, válassza tárhely szolgáltatásunkat! (FTP elérés a 21-es porton, http a 80-ason)


Mi az a PHP?

A PHP rövidítés a Hypertext Precosser nyílt forráskódú szkriptnyelvet takarja, amit a HTML kiegészítéseként is fel lehet fogni. Leggyakoribb a szerveroldali felhasználása, mert remekül felhasználható dinamikus oldalak elkészítésére. Nagyon jól használható olyan feladatok elvégzésére, amit ügyféloldali szkriptekkel csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem lehet megoldani, többek között ilyen a bejelentkeztetés, az adatbázisok és fájlok kezelése, a kódolás, az adategyeztetés és-feldolgozás, az e-mailek kezelése, stb.


Mi az a CMS?

A betűszó az angol Content Management System kifejezés rövidítése, ezt magyarul tartalomkezelő rendszernek szokták fordítani. Az ilyen rendszereket leginkább adattároláshoz és hozzáférések kezeléséhez szokták használni, mert könnyedén lehet beállítani, hogy melyik felhasználó milyen adatokhoz férhet hozzá. Továbbá a felhasználók közötti kommunikációt is szabadabbá teszik. Külön változatot jelentenek az úgynevezett WCMS-ek, vagyis webtartalom-kezelő rendszerek, amelyek felhasználásával bárki képes (értsd: nem kell hozzá programozói tudás) adminfelülettel rendelkező profi weboldalt szerkeszteni.


Mi az az SQL és MySQL?

Az SQL rövidítés mögött a Structured Querry Language angol kifejezést találjuk, ez magyarul strukturált lekérdezőnyelvet jelent. A relációs adatbázis-kezelők általában SQL-t használnak, amelynek több különböző „nyelvjárása” is létezik, azt jelenti, hogy az alapvető parancsokat egyformán, ám a később beépült nyelvi elemeket már másként kezelik. A MySQL ezen nyelvjárások egyike, egy több felhasználós, többszálú relációs adatbázis-kezelő rendszer. Felhasználóbarát kezelhetősége miatt jó megoldás lehet dinamikus honlapok kiszolgálásához, éppen ezét mára felhasználása nagyon elterjedt.


Mi az a PostgreSQL?

A PostgreSQL szabad licenszű relációs adatbázis-kezelő program. A legtöbb nyílt forráskódú programhoz hasonlóan ezt is önkéntesek fejlesztik, közösségi alapon. További információért látogasson el a www.postgresql.org oldalra.


Mi az a Joomla?

A joomla szuahéli eredetű szó, fonetikus kiejtése „jumla”. A furcsa szó egy PHP-alapú, nyílt forráskódú CMS-t takar. A Joomla az adattárolást MySQL rendszer szerint végzi, és remekül kezel blogokat, RSS feedeket, fórumokat, szavazásokat, adatbázisokat vagy épp keresést.


Mi az a Drupal?

A Drupal egy PHP-ben írt, nyílt forráskódú CMS és fejlesztői keretrendszer. Nagyon elterjedt a közösségi oldalak fejlesztői körében, mert a rendszer támogatja a különféle funkcióbővítő modulok létrehozását és beillesztését. Egy ilyen modul többek között lehet képgaléria, levelezőprogram, stb. Az átlátható dokumentációnak, a hozzáférhető forráskódnak és a rugalmas modulos felépítésnek hála a rendszer számtalan további funkcióval bővíthető, amihez csupán megfelelő PHP-ismeret szükséges.


Mi az a Ruby?

A Ruby egy objektumorientált, interpretált, általános célú, nyílt forráskódú programnyelv. Mivel korábbi programozási nyelvek eredményeit felhasználva fejlesztették, ezért rendelkezik például a szkriptnyelvek tulajdonságaival, ám azoknál jóval gyorsabb sebességre képes. Leginkább kiemelkedő tulajdonsága az, hogy általánosan felhasználható nyelv, egyformán alkalmas parancssori és webes programozáshoz, ez utóbbihoz pedig rendelkezik megfelelő támogatással.


Mi az a Ruby on Rails?

A Ruby on Rails egy nyílt forráskódú (MIT licensz alatt álló), a Ruby programnyelvre épülő webalkalmazás-keretrendszer. Két általános alapelve a ne ismételd magad és a konvenciók a beállítások előtt: minden információ csak egy helyen szerepel (például egy adatbázis-kezelő osztályban nem kell az oszlopokat definiálni, a Rails közvetlenül kiolvassa a nevüket az adatbázisból), és a rendszer automatikusan kódot generál a konvenciókat követő elnevezésekhez. Web 2.0. alkalmazások szívesen használják AJAX-támogatása miatt. A keretrendszer többfajta csomagot is tartalmaz, mint például az ActiveRecord, Active Rescouce, ActionPack, ActiveSupport vagy ActionMailer, az alapcsomagok ráadásul saját bővítményekkel is kiegészíthetők.


Mit jelent a korlátlan tárhely?

Előre meghatározott kapacitású csomagjaink mellett van lehetőség egyéni igények szerint kialakított tárhelyek bérlésére, melynek kapacitásában nincsen felső korlát.


Ingyenes tárhely

Segély-, ifjúsági- illetve non-profit szervezetek számára ingyenes tárhelyet biztosítunk! Ha ön egy ilyen szervezet tagja vagy képviselője, a részletekért lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal!


Mit tegyek, ha mostani regisztrátorom nem elérhető?

Váltson a Tárhelyplatformhoz, ha jelenlegi szolgáltatója nem találja megfelelőnek! Csupán egyszeri átregisztrálási díj befizetése után minőségi szolgáltatásaink állnak az ön rendelkezésére. Nálunk mindig az ügyfél az első!