Domain szolgáltatás

VégződésÁr
.hu3500 Ft/2 év
.eu5000 Ft/év
.com3500 Ft/év
.net3500 Ft/év
.org3500 Ft/év
Rendelés>>


Domain regisztrálás

Honlapunk DNS nevének regisztrálásával tudjuk elérni, hogy az a honlap elérhető legyen az interneten. Ennek a módja a domain regisztráció, ami által bizonyos formai szabályok betartásával a honlap egyedi, a világhálón egyértelműen megtalálható lesz. Ezt az úgynevezett domain regisztrátorok végzik. Ezek a kijelölt szervezetek az IANA-tól (Internet Assigned Numbers Authority) vagy az ICANN-tól (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) kapnak engedélyt a művelet elvégzésére. A domain regisztráció csak bizonyos időszakra érvényes, s a piaci verseny miatt szolgáltatóként igen eltérő árszabással találkozhat.


Regisztráltassa nálunk domain és webcímét

Kedvező áron és gyors ügyintézéssel kínáljuk domain regisztrációs szolgáltatásunkat, továbbá teljes körű ingyenes domain fenntartást is kaphat. Profilunk része webcímek regisztrációja és fenntartása, melyet aztán az ön igényei szerint saját tárhelyre vagy más szolgáltatóhoz irányítunk. Ezek után már ön is gyorsan és hatékonyan kezelheti korlátlan számú domainjét cégünk által biztosított IspCP Omega adminfelület segítségével.


Domain végződések ügyintézése

Magyar domain név regisztrációja belföldi vagy EU-n belüli magán- és jogi személyek számára 17 napot vesz igénybe. Védjegy, vagy cégnév prioritásos regisztrációja 2 nap alatt hajtható végre. Európai felső szintű domain (.eu) regisztrálása tanúsítvánnyal 48 óra alatt.

A domain regisztráció menete

1. Küldjön cégünknek üzenetet. Ezt legkönnyebben a megrendel gomb megnyomásával, majd a kért adatok kitöltésével teheti meg.

2. Ezután e-mailben elküldjük a megfelelő dokumentumokat.

3. Ezeket töltse ki és juttassa vissza cégünkhöz. Ezt megteheti e-mailben, faxon vagy akár postán, de a leggyorsabban az e-mailben vagy faxon érkező levelekre tudunk reagálni.

A magyar (.hu) domain nevek regisztrálása 2 hét valamint az ISZT-től függően további 1-2 nap telik, ami után automatikusan működésbe lép.

Nemzetközi domain nevek regisztráció már 1-2 nap alatt lehetséges, melyek szintén automatikusan aktiválódnak.

A domain név aktiválódásáról sajnos nem áll módunkban üzenetet küldeni. Mindazonáltal honlapja feltöltésére már a regisztráció véglegesítése előtt is van mód. A fájlok feltöltésének menetét az aktiváló e-mailben tudja elolvasni, melyet akkor kap meg, mikor regisztrációja teljessé válik. Ez azt jelenti, hogy ön befizette a szolgáltatás díját, valamint az összes szükséges dokumentum megérkezett hozzánk. Ha ez a két feltétel teljesül, lehetőség szerint ön még aznap, de legfeljebb a következő napon megkapja aktiváló e-mailjét.


Domain átregisztráció menete


1. Jelenlegi regisztrátorától kérje ki a domain auth (EPP) kódját, és kérje a domain zárolásának feloldását.

2. Küldje el nekünk ezt a kódot, ezzel el tudjuk indítani az átregisztrációt.

3. E-mailben küldünk egy linket, mire rákattintva elfogadja az átregisztrációt. Figyelem! Ez a lépés nem opcionális, elfogadás nélkül az átregisztráció nem hajtható végre.

Sajnálatos módon előfordulhat, hogy jelenlegi szolgáltatója nem hagyja jóvá az átregisztrációs e-mailt. Hosszú ideig húzódó kellemetlenségeket kerülhet el, ha szolgáltatójával átíratja az összes adminisztrációs és kapcsolat e-mailt a saját nevére. Ezek után közvetlenül önhöz fog megérkezni a jóváhagyó e-mail, vagyis az átregisztráció 2-3 órán belül befejezhető.


Domain eladás


Ha eladná domain nevét, kérdjük az alábbi dokumentumokat kitöltve és aláírva küldje be cégünknek:

1. Lemondó nyilatkozat. A régi tulajdonos tölti ki és írja alá.

2. Cég esetében domain igénylő címpéldány, magánszemély esetében nyilatkozat. Az új tulajdonos tölti ki és írja alá.

3. Ha jelenleg is működő oldalt kíván eladni, az új tulajdonos a tárhelyszerződése is szükséges.


Gy.I.K - Tudásbázis

Mi az a honlap?

Az internettel kapcsolatos nyílt szoftverszabványokat készítő World Wide Web Consortium, meghatározása szerint: Egy vagy több webes forrásból származó információk összessége, amelyet egyidejű feldolgozásra szánnak, és egy egyszeri URI határoz meg. Jobban mondva, egy weblap egy webes forrás, amely további webes forrásokat foglalhat magába egyetlen közös egységként való feldolgozásra, és azon egyedüli webes forrás URI-je hivatkozik rá, amely nem foglaltatik benne.

Mit jelent az URI és az URL?

Az URI feloldása Uniform Rescource Indicator, az URL-é pedig Uniform Rescource Locator, magyarul mindkét kifejezést egységes erőforrás-azonosítóként használják. Az URI a magasabb szintű kategória, az URL ennek az egyik, számunkra fontosabb alkategóriája. Ez szolgál arra, hogy a világhálón bármilyen adat (legyen az honlap, fájl vagy másmilyen állomány) egyedi és egyértelműen megtalálható legyen.

Mi az a DNS?

A Domain Name System (magyarul: tartománynévrendszer) az egész világra elosztott hierarchikus adatbázisrendszer, amely az URL-eket és a domain neveket párosítja egymáshoz. A rendszer működését sokszor szokták egy telefonkönyvhöz hasonlítani: kikeresünk egy nevet (a böngészőbe írt domain név), amit egy önkényesnek tűnő számsor segítségével lehet elérni (az adott domain URL-je).

Mi az a domain?

Mi az a domain? A domain az internetre csatlakozó számítógépek azonosítására szolgáló névtartomány (magyar nevén tartomány, esetleg fonetikus átírással domén). Mindegyik felcsatlakozó számítógépnek egy egyedi azonosító, az IP-cím segítségével kommunikál egymással. Az IP-cím egy viszonylag bonyolult (bár logikus felépítésű) számsor, melynek kiváltására vezették be az emberi használatra is alkalmas domain nevet, ami általában könnyen megjegyezhető, hiszen praktikus okokból egy értelmes szó vagy kifejezés szokott lenni. A domain nevet sokszor összekeverik az alatta található honlappal, noha a kettő teljesen független egymástól, mivel ahogy fent említettük, a domain kizárólag a számítógép azonosítására szolgál. A domain neveket végződésük szerint két nagyobb csoportba szokás sorolni: nemzeti és nemzetközi. A nemzeti domaint az adott ország nevének rövidítéséből képzik: .hu Magyarország, .uk Anglia, .de Németország esetében. A nemzetközi domainek nyilvánvalóan nem országhoz kötődnek, hanem valamilyen szervezetet, csoportot jelölnek, például a .com kereskedelmi tevékenységet jelent, a .org végződést általában non-profit szervezetek használják.

Mi az aldomain?

Az aldomain a fődomain alá tartozó altartomány. Ezekből tetszőleges mennyiségű hozható létre, és mindegyikhez külön honlap társítható.

Mit jelent a hozzáadott domain?

A hozzáadott domain szintén a főoldal alá van rendelve, de attól különböző tartományra mutat, Emiatt akár a fődomain tárhelykapacitását használó különálló tárhelyként is fel lehet fogni.

Mi az a domain regisztráció?

A domain név regisztrálásával lehet elérni, hogy egy adott honlap egyedi címet kapjon az interneten, vagyis így lesz megtalálható. A domain nevek regisztrálását az erre kijelölt szervezetek (ICANN: Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, illetve IANA: Internet Assigend Numbers Authority) felügyelik, a regisztrációt pedig bizonyos formai szabályok betartása mellett az úgynevezett regisztrátorok végzik. A regisztráció csak bizonyos időre érvényes, a díjszabás pedig a szolgáltatók közötti árverseny miatt igencsak eltérő lehet.

Mi a különbség az átirányítás és az átregisztrálás között?

Az átirányítás annyit jelent, hogy egy adott domaint felkeresve automatikusan egy másikra vezetnek át. Ez egy ingyenes szolgáltatás, amit az ügyfél saját magának állíthat be, a regisztrátor emiatt nem is változik. Az átregisztrálás ellenben regisztrátor-váltással jár, továbbá egyszeri díj befizetése ellenében azt cégünk intézi.

Hogyan lehet ékezetes domaint regisztrálni?

Noha elvileg nem létezik ékezetes karakterekkel rendelkező domain név, a gyakorlatban ez némi utánjárással megoldható.
1. Keressen rá a http://www.domain.hu/domain/szabad-e/ oldalon a kívánt domain névre.

2. Ekkor megtudja, hogy mi a keresett domain kódja, és hogy szabad-e.

3. Ha a kívánt domain foglalt, próbálkozzon más végződéssel, vagy egy másik névvel.

4. Ha sikerült önnek megfelelő ékezetes domaint találnia, küldje el cégünknek a kereséssel megtalált xn-- kezdetű kódot, és elindítjuk a regisztrációt.

Domain eladás

Amennyibe domain nevet kívánna eladni, kérjük aláírva jutassa el cégünkhöz az alábbi dokumentumokat:
1. A régi tulajdonos által kitöltött és aláírt lemondó nyilatkozat.

2. Az új tulajdonos által kitöltött nyilatkozat magánszemély esetében, illetve cégek esetében domain igénylő címpéldány.

3. Ha működő oldalt kíván eladni, akkor a tárhelyszerződés is átruházandó.